субота, 3 серпня 2013 р.

The Help!



Драма "Прислуга" вийшла у 2011 році. Екранізація однойменного роману Кетрін Стокетт. У головних ролях: Віола Девіс, Октавія Спенсер, Емма Стоун. 


Події розгортаються у містечку Джексон, штату Міссісіпі у 1960 роках, під часу руху за цивільні права чорношкірих у США. Дівчина на ім'я Скітер Філа (Емма Стоун), закінчивши навчання в університеті, повертається додому, в невелике місто Джексон, столицю штату Міссісіпі. Вона мріє стати журналісткою або письменницею, вирватися в бурхливе життя великих міст.
Чорношкіра жінка Ейбілін (Віола Девіс) старша за Скітер на тридцять років, вона все своє життя прислуговує в будинках білих, виховала сімнадцять чужих дітей і давно вже нічого не чекає від життя, так як її душа спустошена після кончини єдиного сина. 
Краща подруга Ейбілін - Мінні (Октавія Спенсер)-багато років працює на стервозну громадську діячку Хіллі Холбрук (Брайс Даллас Ховард).


Скітер влаштовується на роботу в місцевий журнал Jackson Journal, де їй доручають вести рубрику «Поради домогосподаркам з прибирання будинку». Оскільки їй не вистачає досвіду в даному питанні, вона звертається за допомогою до Ейбілін. На черговій вечірці Холбрук піднімає тему поділу санвузла для господарів будинку і для їх чорних покоївок, причому туалет для покоївок обов'язково повинен розташовуватися на вулиці. 
Скітер не підтримує цю ідею і вирішує написати книгу, де повинні розміщуватися оповідання покоївок про свою нелегку роботу і невдячності з боку білих людей. 

Що очікувало на Скітер і покоївок далі, ви зможете дізнатись переглянувши фільм. Нелегка доля жінок "прислуг", які тоді вважались навіть не просто покоївками, а рабами. Гіркі історії цих жінок змушують замислитись: "А чи зараз ми інакше ставимось до чорношкірих людей?". Жорстоке відношення і розповіді, які наводять на сльози, і на безліч думок. 
Ви не будете розчаровані, що витратили свій час. 




Немає коментарів:

Дописати коментар