середу, 21 серпня 2013 р.

Торгове суперництво, або наскільки ще Росія готова виставити себе посміховиськом?

Пам'ятаєте, як усе почалось з українського сиру? Як Росія наполягала, що у нас технологічні порушення, неякісний продукт, і т. ін.. До речі, вони досі не повідомили нам результати своїх "перевірок". А все ЧОМУ??? А тому що вони їх ще досі не закінчили. Не завершили одну справу, так взялись за інші. В липні Росія заборонила імпорт українського шоколаду фабрики "Рошен" ( і за що така біда Порошенкові?). Про те, майже через тиждень після гучної заяви, про "нестерпний" шоколад, Росія визнала, що він відповідає якості. (Хто б сумнівався).
Росія пішла далі, і визнала ризикованими чи не усі українські товари. 
В ніч на 14 серпня в зоні ризику опинились українські харчі, хімія, продукція машинобудування - власне, все, чим Україна годує Росію. Українці були ошелешені так званою "шоколадною війною", але остаточно нас вибила з колії заборона усього імпорту в Росію. 

Думаю, версія усього цього бунту очевидна. Путін не хоче, щоб ми підписали угоду з ЄС. В разі її підписання Україна буде на шляху вступу до Єврозони, і остаточно позбудеться каблука Росії. Але ж вони не можуть цього допустити. Як заявляли раніше західні ЗМІ: "Без Києва Москва зникне через 50 років". І знову запитується: "Хто кого годує? А?" 
У Путіна ніяк не можуть допустити нашої втрати. 

Ще одна версія, які підготували наші засоби інформації, торгової війни:  ЄС може підписати угоду з Україною, незважаючи на Тимошенко, тому Путін наказав зірвати асоціацію Києва з ЄС.

Український політик і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук взяв участь у розробці російського плану з недопущення підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. (Для мене ще стає неприпустимим те, що куми політичних лідерів Росії посіли місця в українському парламенті. Це так, щоб з ходу спостерігати і контролювати нас?)

Журналісти підкреслюють, що стратегія тиску на Україну була розроблена в стислі терміни і покладена Путіну на стіл. «У ході аналізу допущених помилок в Москві дійшли висновку, що вони вперше програли інформаційну війну Україні. Був проведений ретельний моніторинг українського телеефіру, і російському лідеру продемонстрували не тільки вражаючу "нарізку" сюжетів основних українських телеканалів про те, який поганий Митний союз, і як добре Україні буде після укладення асоціацію з ЄС, а й доклали список власників цих каналів, а також детальну інформацію про їхній бізнес і зовнішньоекономічної діяльності на російському напрямку ... і про Родині, "талдичащей" про європейський вибір, але бажає заробити на російських нафтових потоках», - пишуть автори статті газети "Дзеркало тижня.

У митниці РФ зазначили, що пом'якшать критерії контролю за українськими вантажами, коли Україна усуне нібито наявні порушення. У той же час влада України кажуть, що не отримували від російської сторони офіційних документів, що підтверджують порушення українськими експортерами норм законодавства Митного союзу або безпосередньо митного законодавства РФ. І ось, ще один зухвалий фейл Росії. Вони не вважають за потрібне надати звіти про свої "дослідження"?



Не втигли ми оговтатись від останніх подій, як Росія знову пригрозила суворими санкціями, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС. Радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що це лише одноразова акція з перевірки товарів, про те, якщо Україна все-таки підпише угоду (А МИ ПІДПИШЕМО!!), то це може стати постійною процедурою. 

 "Не треба драматизувати. Справа в тому, що російська митна служба проводила профілактичні заходи, пов'язані з підготовкою змін режиму митного адміністрування в разі, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС", - сказав Глазьєв. 

Це ми драматизуємо. Просто чудово. Я не бачу перевірок Росією інших держав. Вони самі гниють в своїй брехні. Ніхто на таке вже давно не купиться. 



За момент усієї цієї балаканини у вас не виникло запитання, а куди ж подівалось ЄС? Вони якось реагують на це? Чи думають, що Україна повинна розжовувати усю цю халепу сама? Однак - ні. В Євросоюзі прекрасно проінформовані тим, що відбувається між Україною та РФ. 
Новоспечений посол США в Україні Джефрі Паятт дав зрозуміти українцям, що він своїми силами буде тягнути Україну в сторону ЄС. А також, зазначив, що Конгрес США, та безпосередньо Обама, стежить за розвитком подій в Україні. Зараз це на порядку денному. 

ЄС, у вівторок, 20 серпня, надіслав Росії офіційне попередження через погрози Україні. 
У заяві представник ЄС Джон Кленсі заявив, що Брюссель ставить під питання підстави для обмеження Росією українського експорту.

У свою чергу радник президента Глазьєв додав, якщо Київ підпише угоду поо асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, Росія буде змушена (аж буде спотикатись) посилити митний режим з Україною, а то й зовсім лякає виключеням з зони вільної торгівлі. 


Мені одній цікаво, як Росія відкрито не боїться погрожувати Україні, і протистояти ЄС? Сміливі. Я завжди казала, що про ніякі "братерські відносини" з цією ницою владою не буде і бути не може, але не хочу говорити про громадян цієї бідної держави, в якій вони повинні жити, вони в цьому не винні. Але не спорю, якщо вони підтримують все це. Всі одного помолу. 

Наостанок я скажу одну єдину репліку: Україна ніколи не ввійде в "сброд" держав під назвою Митний Союз. Україна - це країна для процвітання, і створена для хорошого життя. Ми будемо жити в Європі, і робити для цього все необхідне. Я не дуже засмучусь, якщо товари з Росії і наші товари в Росію відповідно не будуть надходити. Мені абсолютно на це плювати. Ми і так потерпіли збитків.

Немає коментарів:

Дописати коментар